Freuchen

Som Peter Freuchen medlem tilbydes du for 299,- om året:

    • Fri entré til Tranquebars litterære arrangementer
    • 10% rabat på bøger, musik og etnisk design (kan ikke kombineres med andre tilbud)
    • Tranquebars nyheder på mail
    • Et personligt medlemskort

Send os en mail på mail@tranquebar.net med dit navn, dit telefon nummer og din mailadresse. Overfør beløbet på det ønskede medlemskab til vores konto i Nordea: 2879 6293649640 sammen med dit navn og du vil kunne hente dit medlemskort i Tranquebar og straks få glæde af medlemsfordelene

Peter Freuchen var én af Danmarks store arktiske opdagelsesrejsendeAllerede som 20-årig i 1906 tog han med på Danmarksekspeditionen og da Knud Rasmussen i 1910 oprettede Thule-stationen, kom Peter Freuchen med som bestyrer. Han forsøgte at tilpasse sig livsformen blandt den lokale inuit-befolkning, og giftede sig i 1911 med Mekupaluk, en inuitkvinde, med hvem han fik en dreng og en pige.

Han deltog i Første Thuleekspedition tværs over indlandsisen 1912, og 1921-1924 i den store Femte Thuleekspedition, der gik fra Grønland gennem Canada og Alaska til Sibirien. Det var mere end 1000 km rejse i hundeslæde – og det var her han mistede sin fod og fik det berømte træben.

Han kunne ikke fortsætte som polarforsker og kom til at leve som foredragsholder, journalist og forfatter. Hans mange rejser gav ham forståelse og respekt for oprindelige folkeslag og deres livsopfattelser. Hans bøger er fyldt med indignation over  den måde ‘den hvide mand’ behandlede oprindelige folk på.

Lorenz Peter Elfred Freuchen blev født 1886 i Nykøbing på Falster og døde 71 år senere af et hjerteslag i Alaska.

Hans aske blev spredt ud over et bjerg nær Thule.