Oriental Mood Trio

Dato

04/07/2015

Klokken

17.00

Pris

120

Pris med medlemskort

Er en koncert rejse der beskriver hvordan den arabiske og spansk-andalusiske musikkultur mødtes og udvekslede melodier og rytmer. For 800 år siden var Andalusien i Spanien et arabisk sultanat, hvor jøder, muslimer, kristne og de nyankomne sigøjnere,  levede side om side med gensidig respekt for hinandens traditioner og kultur.

Rejsen til Andalusien er således en nutidig version af mødet imellem arabisk musik og sigøjnernes.

Musikken er fortrinsvis skrevet af Lars Bo Kujahn, men der er også traditionel flamenco og nordafrikanske melodier med.

Poul Jacek Knudsen er en af de, hvis ikke den fornemste udøvere af flamenco guitar i Danmark, leder af ensemblet “Flamenco Passion” hvis udgivelser med får rigtig gode anmeldelser i Andalusien

Mirwais Fedai er en musiker af en yngre generation. Hans baggrund er afghansk men han er opvokset i Danmark, og man kan også opleve ham med ensemble Dunia og gruppen Mizgin.  Mirwais er kun 26 år, men har studeret og spillet de indiske håndtrommer tablas i 16 år, og er uddannet af tabla-mesteren Ustad Asif Mahmoud som er elev af den legendariske musiker Ustad Alla Rahka Khan, der mens han levede var Ravi Shankar’s foretrukne tablaspiller. Mirwais er en “rising star” i det danske verdensmusikmiljø. Mirwais akkompagnerede i maj måned for første gang en klassisk indisk musiker i Indisk Musikforenings regi og blev meget rost af både den indiske musiker og det kræsne publikum.

 Lars Bo “Khaled” Kujahn er kapelmester og arabisk musiks grand old man i danmark, spiller kanun og arabisk percussion. Han er leder af Oriental Mood og akkompagnerer også Fatma Zidan, danmarks egyptiske diva, som han er gift med. Han spillede sine første koncerter i 1975…og siden da mere end 1001..

Netop arabisk og sigøjner musik fra Andalusien var – og er præget af improvisation, evnen til at formidle øjeblikkets stemning. Musikken er derfor krydret med spontane indfald, og mange soli på både Qanun, Indiske tabla og Flamenco guitar.

Billeter i forsalg i butikken eller forudbestilling på 33125512