Mor for tusinde orangutanger

Dato

01/09/2015

Klokken

19.00

Pris

50,-

Pris med medlemskort

Fri adgang med medlemskort

Lone Dröscher Nielsen er kvinden bag verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger. Den nordjyske ildsjæls arbejde med at redde og rehabilitere Borneos røde aber er skildret både af DR, BBC og Animal Planet.

Lone har været mor for over tusinde forældreløse og hjemløse orangutanger på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Siden midten af 1990’erne har hun kæmpet en utrættelig kamp for at beskytte den røde asiatiske menneskeabe og for at bremse fældningen af deres hjem, regnskoven.

Tilbage til friheden I 2012 kunne Lone og centret begynde genudsætningen af rehabiliterede orangutanger i et stort og sikkert regnskovsområde midt på Borneo. Det er første gang i verdenshistorien, at tidligere kæledyrsorangutanger bliver genudsat i naturen i så stort et omfang. Heldigvis klarer orangutangerne sig over al forventning.

Ny base, samme mission På grund af sygdom måtte Lone forlade Borneo og Nyaru Menteng i 2010. Lone arbejder i dag som Senior Expert Advisor for Red Orangutangen fra sin nye base i Wales, men missionen er den samme. Hun fungerer desuden stadig som konsulent for Nyaru Menteng med særligt ansvar for at udvælge de orangutanger, der skal genudsættes sammen i regnskoven.