FREDERIKKE LETT om Zelda Fitzgerald og bogen GEM DEN SIDSTE VALS

Dato

06/10/2021

Klokken

19:00 / dør og bar åbner 18:30

Pris

50

Pris med medlemskort

0

“Er der et par, der bliver set som inkarnationen af de glitrende og brølende 1920’ere, er det forfatterparret F. Scott og Zelda Fitzgerald. Scott, der i 1925 udgav romanen “Den store Gatsby”, har vi hørt meget om gennem årene. Nu er det Zeldas tur til at komme frem i lyset”.

Sådan siger Frederikke Lett, udgiver af “Gem den sidste vals”, som skulle blive Zelda Fitzgeralds eneste bog. For nogle år siden faldt Frederikke Lett ved et tilfælde over bogen, og besluttede sig for at gøre den tilgængelig for danske læsere, med støtte fra Statens Kunstfond og med hjælp fra en dygtig oversætter.

GEM DEN SIDSTE VALS er en nyklassiker i USA. Romanen er selvbiografisk, og Zelda Fitzgerald skrev den, mens hun var i behandling på et psykiatrisk hospital. Bogen beskriver hendes ungdom som feteret skønhed, hendes drøm om at blive en stor danserinde og hendes stormfulde ægteskab med F. Scott Fitzgerald. han brugte ofte deres forhold i sine bøger, og her er nu Zeldas eget blik på det ikoniske ægteskab.

Frederikke Lett gjorde ikke bare bogen tilgængelig — hun iscenesatte et helt Zelda-univers og bogen er blevet noget af et fænomen. Den er udgivet i 500 nummererede eksemplarer, og den vil ikke blive genoptrykt. Vi har sikret os nogle eksemplarer af bogen, der i skrivende stund er ved at være udsolgt.

Mød Frederikke Lett her i butikken og hør hende fortælle om at blive så grebet af en bog, at man er nødt til at udgive den. Om at lave helt utraditionelt pr-arbejde. Og mon ikke vi også kommer til at høre noget om The Fitzgeralds…?

Entré DKK 50 / gratis for medlemmer

Dør og bar åbner klokken 18:30

 

FIND DIN BILLET LIGE HER