Flemming Jensen: KONGEN AF MALMØ

Dato

02/06/2021

Klokken

19.00

Pris

50

Pris med medlemskort

0

En aften i selskab med Flemming Jensen. Han fortæller om sin nye roman; KONGEN AF MALMØ

Romanen er en både lun og skarp satire over vores udlændingepolitik og kongehuset, som sætter den hovsa-baserede danske kludetæppe-lovgivning under lup.   En fin kombination af Finn Søeborgs milde menneskelige humor og Hans Scherfigs skarpe sociale satire.

Vanskelighederne tårner sig op, når to mennesker forelsker sig i hinanden – men ikke er fra samme land. Lovgiverne går i panik, laver det ene symbolpolitiske tiltag efter det andet, og den efterfølgende lovgivning bliver således til en omgang kluddermor. Men hvad gør man, når lovgivningen påvirker det danske kongehus og kronprinsens valg af hustru?

Kongen af Malmø er noget så sjældent som en politisk-satirisk kærlighedsroman. Den foregår i et fiktivt dansk kongehus, hvor den danske konge ligger for døden. Kronprinsen er klar til at tage over. Men Prinsen af Danmark har forelsket sig i en ung, afrikansk kvinde – ovenikøbet af anden trosretning – og han insisterer på at følge den lovgivning, der gælder for resten af befolkningen. Men så kan de to unge ikke få familiesammenføring – og konsekvensen kan faktisk blive, at det danske kongehus må flytte til Malmø!

OM FORFATTEREN

Flemming Jensen (f. 1948) debuterede i 1975 som forfatter og året efter som skuespiller. Han er kendt af ethvert barn som ophavsmanden til de tre tv-julekalendere om ’Nissebanden’, mens voksne også kender ham fra teaterscenen som politisk satiriker i f.eks. ’Spindoktor’ og senest ’Pladderhumoristerne’. Hans forfatterskab har samme spændvidde: fra hyggelig humor til besk satire, der ofte mødes og går op i en højere enhed.

 

Entré DKK 50 / gratis for medlemmer af Tranquebar.

Billetter sælges udelukkende via Billetto – klik her for at komme direkte til arrangementet.

Husk at anvende din kode ved bestilling af medlemsbillet.

Husk, at vi skal se gyldigt corona-pas ved indgangen, ligesom der er krav om mundbind, til du sidder ned.