Fjerne Kloder – er vi alene?

Dato

23/10/2019

Klokken

19.00

Pris

Billet á 50,- gennem billetto.dk

Pris med medlemskort

Medlemsbillet gennem billetto.dk ved brug af kode

Bestil billet her

Der er ikke otte, men milliarder af planeter i Universet, og mange af dem ligger i et lunt smørhul, hvor de potentielt kan huse liv.

Den opdagelse er en af de største i den moderne astronomi, og vi er kun lige begyndt at forstå, hvad der egentlig gemmer sig derude i kosmos af bizarre kloder.

‘Fjerne kloder’ beskriver erkendelsesrejsen, fra Giordano Bruno blev brændt på bålet i år 1600 for sin kætterske idé om uendelig mange planeter – og til konstruktionen af små satellitter, som måske kan besøge de nærmeste af disse exoplaneter og lede efter livstegn på dem.

Undervejs møder vi forskerne ved fronten, som kigger hinsides solsystemet og kæmper for at besvare det ultimative spørgsmål: Er vi alene?

Gunver Lystbæk Vestergård er cand. public. og ph.d. i videnskabskommunikation. Hun er journalist på Weekendavisen, hvor hun især skriver om fysik, astronomi, rumfart og videnskabshistorie, og hun er desuden medforfatter til bogen 50 opfindelser – højdepunkter i teknologien og medtilrettelægger på DR-programserien Store danske videnskabsfolk. Tidligere har hun skrevet om videnskab for Illustreret Videnskab, Jyllandsposten, Århus Stifttidende og Videnskab.dk.