Fatma Zidan synger Oum Khalsoum m.m.

Dato

13/11/2015

Klokken

20.00

Pris

150

Pris med medlemskort

Den herboende egyptiske sangerinde Fatma Zidan har de sidste par år med stor succes (udsolgte koncerter) turneret i Danmark, Sverige og Canada med programmet “The Golden Age of Egyptian Music”. Se den stærkt rosende anmeldelse i Gaffa: http://gaffa.dk/anmeldelse/78402 I Danmark roses Fatma Zidans musik, og hendes cd’er Muktalef (m. Oriental Mood)fra 2008 og Hawel fra 2010 har vundet to Danish World Awards for bedste world tracks. Hendes stemme fik tilbage i 2004 en arabisk oliesheik med forkærlighed for digte til at bruge en million kroner på at få én sang produceret, udgivet og opført med Fatma Zidan som solist.

Fatma Zidan er oprindeligt uddannet klassisk harpenist fra konservatoriet i Giza, Egypten, men hun valgte for 10 år siden at udskifte harpen til fordel for en international sangkarriere. Hun er en alsidig kunstner, hvis stemme behersker både klassisk og moderne sang. Således har hun bl.a. har været fast sanger i Cairos operakor i 7 år, og derudover samarbejdet med flere af Egyptens største popsangere.

Som studiemusiker hos det anerkendte egyptiske pladeselskab AMAR har hun indspillet flere hundrede hits – de fleste kærlighedssange – og er således en kendt stemme i Mellemøsten. Det var også kærligheden, der bragte hende til Danmark i 2006, da hun giftede sig med den danske orkesterleder og musiker Lars Bo Kujahn.

Musikerne der akklompanerer Fatma Zidan er: Lars Bo Kujahn: qanun & tabla, Bilal Irshed(Pal): oud, Adam Ørvad: harmonika, Martin Krogh: bas

Koncerten er støttet af DMF (Dansk Musiker Forbund)

Billetter i forsalg i butikken, reservation på 33125512