En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie

Dato

04/05/2017

Klokken

19.00

Pris

Billet á 50,- gennem billetto.dk

Pris med medlemskort

Gratis billet med koden Freuchen gennem billetto.dk

Bestil billet her

Den 4. maj er det 72 år siden, Danmark blev befriet. Oplev historiker, forfatter og debattør Asser Amdisen, der denne aften sætter befrielsen og en hel del andet i perspektiv. Efter nederlaget i 1864 skabte vi en fædrelandskærlig myte om de fredelige danskere. Hvilket historiesyn har været fremherskende siden 2. Verdenskrig og hvorfor? Hvor er vi på vej hen?

Asser Amdisen har netop udgivet bogen En usædvanlig og kortfattet danmarkshistorie. Kortfattet er den virkelig – samtlige 15.000 års danmarkshistorie på kun 256 sider! Usædvanlig er den også, den er nemlig fuld af saftige, underholdende og til tider absurde historie om vores forfædre, og så er der ingen fodnoter, ingen lange, videnskabelige udredninger og ingen billeder i bogen.

Asser har en fortid som museumsleder og højskoleforstander og er i dag direktør for fonden bag skoleskibet Georg Stage. Han har i mange år drømt om at udgive en danmarkshistorie, der kan læses af alle. For historien er grundlaget for fællesskabet, den er demokratiets fundament, derfor skal den skrives igen og igen, mener han.

 

Please follow and like us: