Carsten Jensen : BJÆLKEN I MIT ØJE

Dato

27/05/2021

Klokken

19.00

Pris

50,-

Pris med medlemskort

0

Carsten Jensen i samtale med Nagieb Khaja om bogen BJÆLKEN I MIT ØJE.

Den fjerde og senest udkomne essayistiske debatbog fra Carsten Jensen; Bjælken i mit øje, handler om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel. Ligesom i de forrige essaysamlinger (Kældermennesker, Mod stjernerne og Hovedspringere sætter Carsten Jensen i korte, skarpe og præcise tekster spot på de ting, der optager samfundet netop nu.

Er krigen vores arts neurose, den ubarmhjertige sandhed bag alle vores civilisatoriske bestræbelser, et magt- og destruktionslystent mandekøns genetiske forbandelse nedkaldt over hele menneskeheden, en selvpåført katastrofe og straf? Er vi en myre-art, der ikke blot bærer tuens konstruktion, men også buddet om dens ødelæggelse i vores gener?
Vores evige krige er blevet baggrundsmusik, en fjern, dunkende basgang, som vi nogle gange nikker i patriotisk takt til, men for det meste ignorerer.

Bjælken i mit øje handler om krige, terrorisme og den epidemi af selvmord blandt unge, der hjemsøger os. Men det er også en bog, der selv i de tabte liv forsøger at finde et håb.

Mød Carsten Jensen her i Tranquebar til en samtale om bogen. Samtalepartner er Nagieb Khaja; internationalt anerkendt og prisvindende journalist, dokumentarfilminstruktør og forfatter. Hans film og reportager er blevet vist på bl.a. BBC, Al Jazeera English og Guardian. Han har skrevet den anmelderroste Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan og Du må ikke græde, for så mister du blod, der handler om Khajas oplevelser i det krigshærgede Syrien.

 

Entré DKK 50 // gratis for medlemmer af Tranquebar. Husk kode ved bestilling af medlemsbillet.

 

Billetter kan kun bestilles via BILLETTO – klik HER for at komme direkte til arrangementet.

Vi skal se gyldigt corona-pas ved indgangen.