Jesper Hedegaard Trio feat. Alexander Kraglund

Dato

19/06/2015

Klokken

20.00

Pris

120

Pris med medlemskort

Den danske pianist Jesper Hedegaard har Brasilien i sit hjerte. Han har siden 1976 beskæftiget sig med brasiliansk musik og har i 80’erne og 90’erne boet sammenlagt ti år dernede, travlt beskæftiget med at spille med sin band Grupo Asas som i 89 fik en brasiliansk pris “Caymmi Trofæet” opkaldt efter en af landets mest kendte komponister. Jesper’s betydning for det brasilianske musikmiljø i Dk kan ikke overvurderes. Utallige er de brasilianske kunstnere han har skaffet til Dk, og til aftenens koncert er det ikke anderledes.

Bassisten Romulo Duarte er således en kendt musiker i Brasilien der har spillet sammen med navne som: João Donato, Carlos Lyra, Rosa Passos, Toninho Horta, João Nogueira, Leila Pinheiro, Elza Soares, Joyce, Boca Livre, Roberto Menescal, Marcos Valle, José Roberto Bertrami, Carlos Malta, Hermeto Pascoal, Ney Matogrosso, Maria Bethania, Humberto Araujo og orkester Criola og mange andre.

Aftenens trommeslager er også en sværvægter på sit felt. Jonas Johansen har været en af de førende danske trommeslagere siden sidst i 80’erne med mere end 160 udgivelser på sin diskografi, og en lang række af optrædener med internationale stjerner. Han spillede med DR Big Band 1990 – 1999 og med NHØP trio 1996 – 2005. Er desuden aktiv som bandleder og komponist, med 12 CD udgivelser i eget navn. Brasiliansk og latinamerikansk musik har fyldt meget i hans virke, og Jonas har her spillet med bl.a. Eliane Elias Trio, Hermeto Pascoal, Egberto Gismonti, Toninho Horta, Airto Moreira og været fast tilknyttet Silvana Malta Group og senest Steen Rasmussens bands med forskellige solister. Udover det har Jonas akkompagneret McCoy Tyner, John Scofield, Enrico Pierranunzi, Joe Henderson, Vince Mendoza, Ulf Wakenius, Steve Swallow, Marc Johnson,  Tom Harrell og de hjemlige: Jacob Christoffersen, Nikolaj Bentzon, Katrine Madsen, Chris Minh Doky,  Fredrik Lundin, Ben Besiakov og mange flere.

Det brasilianske miljø i Dk udvikler sig jo også hele tiden og en af de lidt yngre musikere der har forelsket sig i den brasilianske tone er violinisten og mundharpespilleren Alexander Kraglund. Han har sin egen gruppe Violi Viola, hvor stilarten choro er inspirationen. Alexander er en fremragende soloist der får lytterne til at tænke på musikere som Svend Asmussen og Toots Thielemanns, og han er trioens gæst denne aften.

På repertoiret er Jesper Hedegaards kompositioner og brasilianske standards inden for stilarterne samba canção, bossa nova, samba, choro og baião. Blandt de brasilianske komponister kan nævnes Moacir Santos, Durval Ferreira, Filó Machado, Hermeto Pascoal, Eliane Elias, Luiz Eça og Arismar do Espírito Santo.

Vi garanterer for at man kan læne sig tilbage og bade sig i den brasilianske, trygheddskabende vellyd.

Billetter i forsalg i butikken og reservation på 33125512