BEVORT 3

Dato

08/07/2021

Klokken

20:00

Pris

200

Pris med medlemskort

150

COPENHAGEN JAZZFESTIVAL 2021 – VI ER KLAR MED ET FORRYGENDE PROGRAM! Og vi er meget stolte af at kunne præsentere en af den danske jazzscenes mest fremtrædende kvindelige musikere, nemlig Pernille Bévort og hendes trio; Bevort 3.

Bévort 3, består ud over Pernille Bévort selv, af det fremragende rytmeteam: bassisten Morten Ankarfeldt og trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold.

Pernille Bévort er et kendt ansigt på den hjemlige jazzscene, hvor hun kan høres i adskillige ensembler fra trioer til Big Bands. Hun er kendt for sit livlige og fantasifulde spil, særligt på tenor- og sopransaxofonen.
Hun var mangeårigt medlem af basunisten Erling Kroners forskellige ensembler og i mere end 10 år fast medlem af Ernie Wilkins Almost Big Band.
Udover at være kapelmester i egne grupper kan hun ofte høres som ”side man” i diverse Big Bands, bl.a. Aarhus Jazz Orchestra og The Orchestra. Som medvirkende i store ensembler har Pernille optrådt med bl.a. Nisse Landgren, Randy Brecker, John Scofield og Charlie Watts.  I foråret 2019-20 har hun været på tur med Cæcilie Norbys nye projekt ”European Sisters in Jazz”. Hun spiller pt. også fast med i det 13 mand store ensemble Maluba Orchestra (ledet af Mazur, Lundin og Bai).
I oktober 2020 blev Pernille nomineret til en DMA Jazz som årets komponist med udgivelsen BLIK indspillet med hendes septet Radio Bévort.
Med trioen her har Pernille udgivet 3 digitale singler og et album i løbet af foråret 2021.
Flere af numrene er havnet på de helt store jazz-playlister hos Spotify.

På et tidspunkt blev Pernille spurgt om, hvad det præcis er for en slags jazz, gruppen spiller, hvilket fik hende til at formulere følgende, selvom musik netop er andet og mere end ord:

”Det er præcis sådan en slags jazz, hvor en saxofonist, en bassist og en trommeslager spiller sammen på livet løs, hvor der improviseres og tages chancer, hvor der swinges ”røven ud af bukserne”; andre gange er det lyrisk, reflekteret og afdæmpet. Instrumenternes organiske klang står i centrum, og øjeblikkets kommunikation fører til ting, der ikke nødvendigvis var minutiøst planlagt.
Man kunne forveksle det med god historiefortælling, og udtryk for livsglæde og vemod i skønsom blanding.”

Line up: Pernille Bévort: saxofoner
Morten Ankarfeldt: bas
Espen Laub von Lillienskjold: trommer

DKK 200 – hvis du er medlem, indtaster du din kode, så du får adgang til medlemsprisen på DKK 150. Billetter købes i butikken eller via billetto.

Koncerten starter klokken 20. Dørene og baren åbner klokken 19. Vi glæder os!