Det Danmark du kender – Peder Frederik Jensen

Dato

06/10/2020

Klokken

19.00

Pris

50,-

Pris med medlemskort

Fri entré via billetto.dk ved brug af medlemskode

Bestil billet her

Med udgangspunkt i Peder Frederik Jensens nye roman DET DANMARK DU KENDER taler han og Ôzlem Cekic om samfundet, tiden og fremtiden.

Den socialdemokratiske borgmester Morten er på vej hjem til Lolland. Det er nat, han er fuld. Hans liv er i opløsning. Han står over for et valg mellem sin kone eller elskerinden Sigrid. Han har været til møde med Mette F. i København. Måske er der plads til dig i en kommende regering, har hun sagt. Det tænker han på, lige inden han rammer et avisbud, der dukker op ud af ingenting. Avisbuddet Niels kommer fra et hjem, hvor moren prostituerer sig for at få enderne til at mødes. Niels selv har store planer: han vil være student, derefter vil han i forsvaret.

Med ulykken og de umiddelbart involverede som afsæt tegnes et portræt af tiernes Danmark.
Her er uligheden vokset, arbejdsmarkedet og de politiske partier er i skred og fællesskabet i opløsning. Det skaber en afstand mellem land og by, mellem politikerne og dem, de repræsenterer, mellem værdier og realpolitik; og den afstand slår sprækker i lokalsamfundet og helt ind i de enkelte familier. Hvad skete der? Hvad er der blevet af det Danmark, du kender?